Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mart, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

POWERPOİNT ''TASARIM'' MENÜSÜ

Bu menüdeki SAYFA YAPISI ile sunumun sayfa yapısı 4:3 mü,16:9 mu yoksa A3 veya A4 gibi kağıt boyutlarında seçilebilir. Slayt yönlendirmesi ile DİKEY ya da YATAY slaytlar oluşturulabilir. TEMALAR grubundan istenilen hazır bir TEMA seçilebilir. Bu grubun hemen sağındaki Renkler,Yazı Tipleri kısmından seçilen tema özelleştirilebilir. Eğer seçilen tema sadece bir tek ya da bir gruba uygulanmak istenirse temanın üzerindeyken sağ tıklanır ve ''Seçili Slaytlara Uygula'' seçilir.

POWERPOİNT ''EKLE'' MENÜSÜ

ÖNEMLİ EKLEME BUTONLARI Tablo: Seçili slayta tablo ekler. Resim: Seçili slayta dosyadan resim dosyası ekler. Küçük Resim: Seçili slayta kendi küçük resim kütüphanenizden küçük resim ekler. Şekiller: Seçili slayta şekil bankasından şekil ekler. Metin Kutusu: Seçili slaytın istenilen bölgesine yazı yazabilmek için metin kutusu ekler. WordArt: Seçili slaytın istenilen bölgesine WordArt ekler.                                            WordArt:Çeşitli fontlarla zenginleştirilmiş görsel olarak güzel yazı biçimleri. Film: Seçili slayta film dosyası eklemek için kullanılır. Ses: Seçili slayta ses dosyaları eklemek için kullanılır.

POWERPOİNT ''GİRİŞ'' MENÜSÜ

Yapıştır: Kesilen ya da kopyalanan öğeyi yapıştırmaya yarar. Biçim Boyacısı: İstenilen öğenin biçim özelliklerini başka bir öğeye aktarmaya yarar. Kesme: istenilen öğeyi kesmek için kullanılır. Kaydet: Sunuyu kaydetmek için kullanılır. Geri Al: Yapılan işlemleri sırayla geri alır. Yeni Slayt Ekleme: Çalışma ekranına yeni bir slayt eklemek için kullanılır. Font(Yazı Tipi) Seçme Kutusu: İstenilen metinin font görünümünü değiştirmek için kullanılır. Font(Yazı Tipi) Boyutu: İstenilen fontun büyüklüğü buradan ayarlanır. Slayt Silme Tuşu: Seçilen slaytı siler. Kalın Yazma: İstenilen yazıyı kalın yazar. İtalik(Yana Yatık) Yazma: İstenilen yazıyı italik yazar. Hizalama Tuşları: Seçilen öğeleri sağa,sola,ortaya ya da paragrafın geneline yayarak hizalar. Sütun: Sayfayı ya da seçilen kısmı istenilen sütun sayısına böler. Katman Sırası: İstenilen öğeyi isteğe göre bir alta,bir üste en alta ya da en üste yerleştirir. Madde İmi Ekleme(Şekil): Madde işareti eklem...

POWERPOİNT ''DOSYA'' MENÜSÜ

Yeni: Yeni bir powerpoint sunusu(dosyası) oluşturmak için kullanılır. Aç: Daha önceden kaydedilmiş bir sunuyu açmak için kullanılır. Kapat: Aktif olan dosyayı kapatmak için kullanılır. Kaydet: Dosyayı ilk defa kaydetmek için kullanılır. Farklı Kaydet: Önceden kaydedilmiş,açık olan bir dosyayı farklı,yeni bir adla kaydetmek için kullanılır. Baskı Ön İzleme: Hazırlanan sununun,dosyanın yazıcıya gönderilmeden önce,kağıt üzerinde nasıl görüneceğini görmek için kullanılır. Yazdır: Hazırlanan dosyayı,yazıcıya göndermek için kullanılır. Çıkış:  PowerPoint programından çıkmak için kullanılır.

EXCEL ''BİÇİM'' MENÜSÜ

Hücreler: Seçilen hücrelere biçimler uygular. Yükseklik: Seçilen satırların yüksekliğini değiştirir. Genişlik: Seçilen satırların genişliğini değiştirir. Otomatik Biçim: Bir hücre aralığına veya Özet Tablo'ya otomatik biçim adı verilen yerleşik bir biçim bileşimi uygular. Koşullu Biçimlendirme: Belirlediğiniz değerleri veya formülleri baz alan belirli bir ölçüte uyan seçili hücrelere biçimler uygular. Kenarlıklar:  Seçilen hücreye veya aralığa kenarlık ekler. Dolgu Rengi: Seçilen nesneye dolgu rengini veya dolgu etkisi ekler veya var olanı değiştirir veya kaldırır. Hücre Kilitle: Hücrelerin değiştirilmesini,taşınmasını,yeniden boyutlandırılmasını veya silinmesini önler.Hücre kilitlenmesinin sayfa kilitlenmediği sürece hiçbir etkisi yoktur. KAYNAKÇA https://mehmetburakdagdelen.weebly.com/excel-ccedilal305351ma-ekran305-ve-menuumller.html http://bilgisayardershanesi.com/bilgisayar_dersleri/microsoft-excel-dersleri.html

EXCEL ''GÖRÜNÜM'' MENÜSÜ

Normal: Microsoft Excel'deki görevlerin çoğu için varsayılan görünüm olan normal görünüme geçer. Sayfa Sonu Ön İzleme: Etkin çalışma sayfasından,sayfanın yazdırıldığındaki halini gösteren bir düzenleme görünümü olan sayfa sonu ön izlemeye geçer. Formül Çubuğu: Formül çubuğunu görüntüler veya gizler. Durum Çubuğu: Durum çubuğunu görüntüler veya gizler. Üst Bilgi ve Alt Bilgi: Her sayfanın veya slaydın üstünde ve altında görünen metni ekler veya değiştirir. Özel Görünümler: Bir çalışma sayfasının değişik görünümlerini yaratır. Tüm Sayfa: Ekrandaki birçok öğeyi gizleyerek belgenin daha büyük kısmını görmenizi sağlar. Yakınlaştırma: Etkin belgenin görüntüsünü küçültür veya büyültür. Açıklamalar: Çalışma sayfasındaki açıklamaların görüntülenmesini etkinleştirir veya etkinliklerini kaldırır.

EXCEL ''GÖZDEN GEÇİR'' MENÜSÜ

YAZIM DENETLEME Sözlük olarak kullanabildiğimiz gibi belirttiğimiz metnin eş anlamlısını veya başka bir dile çevirisi gibi birçok özellikten yararlanabiliriz. AÇIKLAMALAR Çalışma sayfamızdaki istediğimiz yere istediğimiz açıklamayı ilişkilendirebiliriz. DEĞİŞİKLİKLER Belirttiğimiz verilerin veya tüm çalışma sayfamızın değiştirilmesini engelleyebiliriz.

EXCEL ''VERİ'' MENÜSÜ

Sırala: Seçilen satırlardaki veya listelerdeki bilgileri alfabetik veya sayısal olarak veya tarihe göre düzenler. Artan Sıralama: Seçilen öğeleri,alfabenin ilk harfinden,en küçük sayıdan veya en erken tarihten başlayarak sıralar. Azalan Sıralama: Seçilen öğeleri,alfabenin son harfinden,en büyük sayıdan veya en geç tarihten başlayarak sıralar. Otomatik Süzgeç: Her sütun etiketinin soluna otomatik süzgeç oku ekler. Gelişmiş Süzgeç: Listedeki verileri,yalnızca bir ölçüt aralığı kullanarak belirttiğiniz koşulu sağlayan satırların görüntüleneceği şekilde süzer. Form: Bir iletişim kutusu içinde veri formu görüntüler. Alt Toplamlar: Seçtiğiniz sütunlar için ara toplamları ve son toplamları hesaplar. Geçerlilik: Tek tek hücreler veya bir hücre aralığı için geçerli olan verileri tanımlar. Tablo: Tanımladığınız giriş değerlerine ve formüllere dayanan bir veri tablosu yaratır. Birleştir: Bir veya daha çok kaynak alanındaki veriyi özetleyerek bir tablo içinde görüntüler., Öz...

EXCEL ''FORMÜLLER'' MENÜSÜ

İŞLEV KİTAPLIĞI Excel'in kendi bünyesindeki işlevlerden otomatik olarak yararlanabiliriz. TANIMLI ADLAR Çalışma sayfamızdaki tüm adları oluşturma,düzenleme,arama ve silmemizi ve hücreye isim vermemizi sağlar. FORMÜL DENETLEME Yazmış olduğumuz formüllerin kapsamlı bir şekilde incelenmesi ve düzenlenmesini ayarlayabiliriz. HESAPLAMA Yapmış olduğumuz formüllerin otomatik olarak hesaplanmasının ya da istediğimiz zaman hesaplanmasının belirlenmesine yardımcı olur.

EXCEL ''SAYFA DÜZENİ'' MENÜSÜ

TEMALAR Çalışma sayfamızın içindeki tabloların,yazıların yani tüm her şeyin ana hatlarıyla özelliklerini hazır olanlarla ya da kendi belirleyeceğimiz özelliklerde ayarlayabiliriz. SAYFA YAPISI Çalışma sayfamızın yazdırılmadan önce ya da görüntülenmeden önce kenar boşlukları,yatay dikey görünüm,boyutu,arka plan eklentisi gibi birçok özelliği ayarlayabiliriz. SIĞDIRMAK İÇİN ÖLÇEKLENDİR Bu sekme üzerinden görüntülenecek olan sayfa genişliği sayısı,sayfa yüksekliği sayısı ve ölçeklendirme seçeneği değiştirilebilmektedir. SAYFA SEÇENEKLERİ Başlıkların ve kılavuz çizgilerinin görünmesini ve yazdırılmasını ayarlayabiliriz. YERLEŞTİR Kullandığımız nesnelerin çalışma sayfamızdaki görünümlerini ayarlayabiliriz.

EXCEL ''EKLE'' MENÜSÜ

Hücre Ekle: Seçtiğiniz sayıda hücre,satır ve sütun ekler. Satır Ekle: Seçtiğiniz sayıda satır ekler. Sütun Ekle(Tablo Komutu): Seçtiğiniz sayıda sütun ekler. Çalışma Sayfası: Seçilen sayfanın soluna yeni bir çalışma sayfası ekler. Grafik Sihirbazı: Bir çalışma sayfası üzerinde bir grafik yaratılması veya bir grafik değiştirilmesini sağlar. Sayfa Sonu: Seçilen bir hücrenin sonuna sayfa sonu ekler. Yapıştır İşlevi: İşlev listesini ve biçimini görüntüler. Otomatik Toplam: TOPLA işlevi ile sayıları otomatik olarak toplar. Köprüyü Ekleme/Düzenleme: Belirttiğiniz köprüyü ekler veya düzenler.

EXCEL ''GİRİŞ'' MENÜSÜ

PANO Yapıştır,kes,kopyala ve biçim boyacısı gibi bölmeleri içerir ve düzenlemeler yapar. YAZI TİPİ Yazının tipi,boyutu ve rengiyle ilgili düzenlemeler yapar. HİZALAMA Hücredeki metni veya verileri döndürür,hizalamalarını değiştirir veya bunlara girinti ekler. SAYI       Sayı stilleri hakkında düzenlemeler yapar. STİLLER Hücre stilleri,verilerinizin anlaşılabilir olmasını sağlayan hazır biçimlerdir. HÜCRELER Hücre içeriğinin doğrudan düzenlendiği yerdir.Bu içeriği formül çubuğu içine yazarak da düzenleyebilirsiniz. DÜZENLEME Otomatik toplamanın,sıralama işleminin ve bul seçeneğinin olduğu ve yapıldığı bölümdür.                        

EXCEL ''DÜZEN'' MENÜSÜ

Geri Al Yapıştır: Son komutu geri alır ve yazdığınız son girişi siler. Yeniden Yap: Geri Al komutundaki eylemi tersine çevirir. Kes: Seçimi etkin belgeden kaldırır ve panoya yapıştırır. Kopyala: Seçimi Pano'ya kopyalar. Yapıştır: Pano'nun içindekileri herhangi bir seçimin yerine ekler. Bul: Belirttiğiniz karakterleri seçili hücrede arar ve bulur. Değiştir: Etkin belgede seçili metni,dipnotları veya biçimlendirmeyi arar ve değiştirir. Git: Microsoft Excel,çalışma sayfaları arasında geçiş yapar. Geri Al Yapıştır: Son komutu geri alır ve yazdığınız son girişi siler. Özel Yapıştır: Etkin belgede belirttiğiniz biçimdeki Pano içeriğini yapıştırır,bağlar veya katıştırır.

EXCEL ''DOSYA'' MENÜSÜ

Aç: Bir dosyayı açar veya bulur. Kapat: Uygulamadan çıkmadan etkin dosyayı kapatır. Kaydet: Etkin dosyayı geçerli dosya adı,yeri ve dosya biçimiyle kaydeder. Farklı Kaydet: Etkin dosyayı farklı bir dosya adı,yeri ve dosya biçimiyle kaydeder. Çalışma Alanını Kaydet: Çalışma alanı dosyasını,çalışma kitaplarının,boyutlarının ve ekrandaki konumlarının listesini kaydeder. Sayfa Yapısı: Etkin dosyalar için kağıt boyutunu,kağıt kaynağını ve kağıt yönünü ayarlar. Yazdırma Alanını Ayarla: Seçilen aralığı yazdırma alanı olarak tanımlar. Baskı Önizleme: Bir dosyayı yazdırdığınızda nasıl görüneceğini ayarlar. Yazdır: Etkin dosyayı veya seçili öğeleri yazdırır. Çık: Kaydedilmeyen dosyalar hakkında sizi uyararak bu programı kapatır.

WORD ''DOSYA'' MENÜSÜ

Yeni: Yeni,boş bir dosya açmamızı sağlar. Aç: Var olan bir dosyayı bilgisayarınızdan bularak açmamızı sağlar. Kapat: Word dosyasını değil,sadece açık olan belgeyi kapatmamızı sağlar. Kaydet: Belgede yapılan değişiklikleri eskisinin üzerine kaydetmemizi sağlar. Farklı Kaydet: Belgeyi farklı bir adla kaydetmemizi sağlar. Web Sayfası Olarak Kaydet: Bu komut belgeyi .mhtml olarak kaydetmek içindir. Dosya Ara: Bildiğimiz dosyalar içerisinde arama yapmamızı sağlar. Web Sayfa Önizlemesi: Bir web sayfası düzeninde yazıyorsak önizleme yaparak hatalarımızı görebiliriz. Sayfa Yapısı: Kağıt ile ilgili ayarları buradan yaparız. Baskı Önizleme: ''Web sayfası önizleme'' ile aynı mantıktadır.Tek fark bu bir kağıt üzerinde görünür. Yazdır: Yazdıklarımızı bu seçenekle yazıcıdan çıktı olarak alabiliriz. Gönder: Belgeyi başka birileriyle paylaşmak için en kestirme yoldur. Özellikler: İşleminizi bitirdikten sonra sağ tıklayarak bu bölümü açar ve belge hakkında bil...

WORD ''GİRİŞ'' MENÜSÜ

PANO GRUBU Yapıştır: Panonun içeriğini yapıştırır. Kes: Belgeden yapılan seçimin kesilip yapıştırılmasını sağlar. Kopyala: Belgeden yapılan seçimin kopyalanıp yapıştırılmasını sağlar. YAZI TİPİ GRUBU Yazının yazı tipini ve boyutunu ayarlar.Harflerin görünüm şeklini ayarlar.Yazının vurgu rengini ve rengini ayarlar. PARAGRAF GRUBU Yazıya madde işareti,numaralandırma,gölgelendirme ekleyebiliriz.Paragrafın girinti düzeyini ayarlayabiliriz.Yazının konumunu ayarlayabiliriz. STİLLER GRUBU Stil grubunda kendi stilimizi yapabilir  ve bunu metne uygulayabiliriz. DÜZENLEME GRUBU Bul: Bir belgede istenilen metni bulmayı sağlar. Değiştir: Bir belgede bir metni istediğimiz bir metinle değiştirmemizi sağlar. Seç: Bir belgede nesneleri veya metinleri seçmemizi sağlar.

WORD ''EKLE'' MENÜSÜ

SAYFALAR GRUBU Kapak Sayfası: Çeşitli kapak sayfaları ekler. Boş Sayfa: Yeni bir boş belge ekler. Sayfa Sonu: Bir sonraki sayfayı geçerli konumda başlatır. TABLOLAR GRUBU Belgeye tablo ekler veya çizeriz.Tablo eklendiğinde ''Tasarım ve Düzen'' adında bir sekme gelir.Buradan tablolarla ilgili çeşitli düzenlemeler yapılır. ÇİZİMLER GRUBU Resim: Belgeye dosyadan resim ekleyebiliriz. Küçük Resim: Word belgesinde kayıtlı olan kendi resimlerinden ekleyebilirsiniz. Şekiller: Dikdörtgen,kare,daire,hazır resim vb. şekiller ekleyebiliriz. Smart Art: Bilgiyi görsel olarak ifade etmek için kullanılır. Grafik: Verileri göstermek ve karşılaştırmak için kullanılır. BAĞLANTILAR GRUBU Köprü: Web sayfası,resim,e-posta adresi veya programa yönelik bir bağlantı oluşturur. Yer İşareti: Belli bir noktaya ad atamak için oluşturulur. Çapraz Başvuru: Çapraz başvurular ekleyerek başlık,şekil ve tablo gibi öğelere başvurabiliriz. ÜST BİLGİ ...

WORD ''SAYFA DÜZENİ'' MENÜSÜ

TEMALAR Temalar: Tüm belgede renkler,yazı tipleri ve efektlerle birlikte bir bütün olarak tasarımı değiştirir. Renkler: Temanın rengini değiştirmemize yardımcı olur. Yazı tipleri: Temanın yazı tipini değiştirmemize yardımcı olur. Efektler: Temanın efektlerini değiştirmemize yardımcı olur. SAYFA YAPISI Kenar Boşlukları: Belge için kenar boşlukları düzenler. Yönlendirme: Sayfayı dikey ya da yatay olarak düzenler. Boyut: Geçerli bölüm için kağıt boyutunu düzenler. Sütunlar: Metni sütunlara böler. Kesmeler: Belgeye sayfa,bölüm veya sütun sonu ekler. Satır Numaraları: Satırın yanındaki boşluğa numara ekler. SAYFA ARKA PLANI Filigran: Metnin arkasına soluk metin eklememize yardımcı olur. Sayfa Rengi: Sayfanın arka planı için renk seçer. Sayfa Kenarlıkları:  Sayfanın çevresine kenarlık eklememize yardımcı olur. PARAGRAF Paragrafdaki girintileri ve aralıkları ayarlamamıza yardımcı olur. YERLEŞTİR 7 alt sekmeden oluşur.Bu sekmel...